Header Ads

Header ADS

Breaking News

Σοκολατενια κεκακια " Σκουφάκι του Αγιου Βασίλη"

Η μαγεία... των Χριστουγέννων αγγίζει και τα γλυκα που αφιερώνουμε στους μικρούς μας φίλους.
Θελω λοιπον να μοιραστώ μαζι σας αλλη μια χριστουγεννιάτικη συνταγη που θα σας ενθουσιάσει και θα εντυπωσιάσει τοσο εσάς οσο και τα παιδια.....
Σοκολατενια κεκακια " Σκουφάκι του Αγιου Βασίλη"
Υλικα για το σοκολατένιο Κεικ: 2 κούπες αλευρι που φουσκώνει,2 κούπες ζαχαρη,1/4 κουταλάκι σόδα,1 κουπα κακαο,1/4 κουταλάκι αλάτι,5 μεγάλα αυγα,1/2 κουπα γαλα,250 γράμ βουτυρο μαργαρίνη τύπου soft,2 βανίλιες,1/3 κούπας βραστό νερο,100 γρ.ψηφιδες σοκολατας,2 κουταλιές αλευρι(προαιρετικά).
Εκτέλεση: Βάλτε στο μπολ του μιξερ ολα τα υλικα για το κεικ με τη σειρα ,εκτος απο το βραστο νερο και τις ψηφίδες σοκολατας. Χτυπήστε τα 3' λεπτα. Σταματήστε το χτύπημα,ιντερνετ το ζεστό νερο και χτυπήστε για 1' . Ρίξτε κι Ανακατεψτε τις ψηφίδες σοκολατας. ( για μιξερ χειρός : χτυπήστε πρωτα το βουτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψει. Ρίξτε λιγο λιγο το γαλα και τη βανίλια και χτυπήστε να ενσωματωθούν στο μίγμα. Ανακατεψτε το αλευρι με τη σόδα,το κακαο και το αλατι και ρίξτε το εναλλάξ με τα αυγα στο μπολ του μιξερ. Χτυπήστε τα 3'. Ρίξτε το ζεστό νερο και χτυπήστε το να ενωθεί στη ζύμη).
Βουτυρωστε και αλευρωστε ενα παραλληλόγραμμο ταψι και αδειάστε τη ζύμη μεσα σε αυτο. Ψήστε το κεικ στους 175 ° για 45'-50'. Αναποδογύρισε το κεικ επάνω σε μια λαδόκολλα κι αφήστε να κρυώσει. Οταν κρυώσει με ενα στρογγυλό κουπ- πατ( 6 εκ. περιπου ) κόβουμε κύκλους. Στη συνεχεια θα χρειαστούμε 500ml φυτική κρεμα που θα χτυπήσουμε σε σαντιγι και φρέσκιες φράουλες για τα καπελάκια. Με ενα κόρνερ ζαχαροπλαστικης θα σχηματίσουμε ενα κύκλο με σαντιγι επάνω στο καθε γλυκακι,θα τοποθετήσουμε απο μια φραουλα στο κεντρο( αφου εχουμε κόψει το πρασίνιζαν μερος πρωτα) και στο τελος θα βάλουμε απο μια Ροζέτα με σαντιγι για να σχηματίσουμε την φουντιτσα στο καπελάκι.
Πιστέψτε με ειναι πολυ εντυπωσιακά στο μπουφέ με τα χριστουγεννιάτικα γλυκα σας και πολυ εύκολη συνταγη.
Καλη επιτυχία.

Τη συνταγή μας την εστειλε η   Mary Toumazou .