Header Ads

Header ADS

Breaking News

Φανταστικά νηστίσιμα κρητικά φοινίκια!



(click by: cretan_cuisine)
ΥΛΙΚΑ:
1.Τρία φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
2.Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3.Ένα φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
4.Έξι κουταλιές της σούπας κονιάκ
5.Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
6.Ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, λίγη κανέλα
7.Ενάμιση κιλό αλεύρι μαλακό(περίπου)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1. Ενάμιση φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
2.Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3.Ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό
4.Ενάμιση ποτήρι καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
5.Τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη, κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.
2.Διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ και τα προσθέτουμε στο μείγμα του λαδιού
3.Προσθέτουμε και την κανέλα και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Προσέχουμε η ζύμη να γίνει μαλακή, ίσως να μη χρησιμοποιηθεί όλο το αλεύρι.
4.Πλάθουμε τα φοινίκια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε το μέλι  με τη ζάχαρη και το νερό για τρία λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα τα κρύα φοινίκια, λίγα- λίγα  και  τα αφήνουμε στο καυτό σιρόπι, για  δύο λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε αμέσως με το μείγμα καρυδόψιχας,ζάχαρης και κανέλας.
Καλή απόλαυση!
Τη συνταγή μας την εστειλε  η    Ποπη Νταμπαλη Λιουτα.