Header Ads

Header ADS

Breaking News

Σοκολατάκια με μανταρίνι



Υλικά Συνταγής
4 μεγάλα μανταρίνια...
1/2 ποτήρι νερού (150 ml) χυμός φρέσκου μανταρινιού
3/4 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. γεμάτη κακάο
3 κ.σ. γεμάτες φρυγανιά
150 γραμ. Καρύδια
1/2 φλ. κονιάκ ή λικέρ από μανταρίνι
400 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα σοκολατάκια με καρύδια, πλένοντας καλά τα μανταρίνια. Κατόπιν, αφαιρούμε τις φλούδες τους, τις αλέθουμε στο μίξερ και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό να βράσουν. Ανακατεύουμε πότε πότε με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να βράσουν καλά, μέχρι να γίνει σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει το μείγμα από την κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά. Αφού κρυώσει το μείγμα και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και το πλάθουμε μπαστουνάκι. Κάθε φορά, πριν πιάσουμε το κομματάκι από το μείγμα, βουτάμε τα δάχτυλά μας στο κονιάκ ή το λικέρ.

Αραδιάζουμε τα μπαστουνάκια σε μία σχάρα ή λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Βουτάμε τα καρυδένια μπαστουνάκια σε λιωμένη σοκολάτα, και τα ακουμπάμε σε μία λαδόκολλα, για να στεγνώσει η σοκολάτα.

Τη συνταγή μας την εστειλε η Anastasia Karnabatidy.