Header Ads

Header ADS

Breaking News

Ρεβύθια ριγανάτα σούπα

Υλικά :

½ κιλό ρεβίθια
1 κουτ. σούπας σόδα (σκόνη- προαιρετικά)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. σούπας Ρίγανη
χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι - πιπέρ

Εκτέλεση 

Από το βράδυ μουσκεύω τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με καυτό νερό. Ανάλογα με τα ρεβίθια, αν ξέρω από κει που τα παίρνω, ότι είναι βραστερά δεν βάζω σόδα. Εάν όμως τα αγοράζω πρώτη φορά , ρίχνω 1 κουταλιά σόδα. Το πρωί τα στραγγίζω, τα ξεπλένω καλά, πολλά νερά και τα βάζω σε κατσαρόλα με νερό να καλύπτει, 3 δάχτυλα πιο πάνω από τα ρεβίθια και τα βράζω. Αφήνω τα ρεβίθια να βράζουν σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζω συνέχεια, μέχρι να σταματήσει να βγαίνει αφρός.
Προσθέτω το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα δαφνόφυλλα. Ίσως χρειαστεί κι άλλο νερό ζεστό. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω τα ρεβίθια για 1½ ώρα (ανάλογα πάλι με το πόσο βραστερά είναι ). Ρίχνω το αλάτι, μπόλικο πιπέρι και την ρίγανη. Μόλις μαλακώσουν τα ρεβίθια ρίχνω και το χυμό από τα λεμόνια.
Ανακατεύω και κατεβάζω την φωτιά
Καλή επιτυχία !!!

Την συνταγή μας την έστειλε η Καίτη Νίνου  Ευχαριστούμε!