Header Ads

Header ADS

Breaking News

Πατσαβουρόπιτα (η πιο εύκολη Τυρόπιτα)


Υλικά:

• 15 φύλλα κρούστας (400 γραμμάρια)
• 350 γραμμάρια φέτα τριμμένη
• 250 γραμμάρια χαλλούμι ή γραβιέρα, τριμμένα
• ¾ κούπας ελαιόλαδο
• 3 αυγά χτυπημένα
• ½ κούπα γάλα
• 1 κουταλιά δυόσμο τριμμένο
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο Κελσίου.
2. Τρίβουμε και ανακατεύουμε το δύο τυριά και τον δυόσμο μαζί.
3. Βουρτσίζουμε το ταψί με ελαιόλαδο.
4. Απλώνουμε το φύλλο και το βουρτσίζουμε με ελαιόλαδο.
5. Πασπαλίζουμε τυρί να πάει παντού.
6. Το διπλώνουμε από τη στενή μεριά μέχρι τη μέση και το ξαναδιπλώνουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να καλύψη ξανά το άλλο μισό. Το μαζεύουμε και το βάζουμε στο ταψί, στρίβοντάς το λιγάκι.
7. Αφού τα βάλουμε όλα τα βουρτίζουμε ελαφρά με ελάχιστο ελαιόλαδο.
8. Κτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι και ανακατεύουμε μέσα το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
9. Με ένα κουτάλι βρέχουμε όλα τα φύλλα.
10. Ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Την συνταγ'η μας την έστειλε η Euridiki Kanatseli  Την ευχαριστούμε