Header Ads

Header ADS

Breaking News

Φωλιές κανταϊφιού




Υλικά

1 συσκευασία κανταϊφι
200γρ βούτυρο γάλακτος
1 &1/2 φλυτζ. τσαγιού πετιμέζι
1 & 1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό
300γρ ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
3 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
Λίγο γάλα
Μαρμελάδα σύκο με μπαχαρικά (https://www.facebook.com/meditcook/posts/1879686995379466)
Καρύδι χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Ξαίνω πολύ καλά το κανταϊφι. Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί. Τυλίγω τούφες από το κανταΐφι γύρω από το δάκτυλό μου, ώστε να φτιάξω φωλίτσες. Λιώνω το βούτυρο. Περιχύνω τις φωλιές με το βούτυρο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20'. Στο μεταξύ ανακατεύω το πετιμέζι με το νερό και ζεσταίνω το μείγμα, χωρίς να βράσει. Ετοιμάζω την κρέμα μυζήθρας. Λιώνω τη μυζήθρα με το πηρούνι. Την ανακατεύω καλά με το μέλι. Προσθέτω όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει μια πηχτή κρέμα. Χτυπάω καλά για να διαλυθούν μικρά κομμάτια του τυριού. Χοντροκόβω τα καρύδια. Όταν ψηθούν οι φωλιές, τις αφήνω λίγο να κρυώσουν και τις περιχύνω με το πετιμέζι. Αφήνω να κρυώσουν καλά. Γεμίζω κάθε φωλιά με την κρέμα μυζήθρας και ολοκληρώνω βάζοντας πάνω στην κρέμα λίγη μαρμελάδα σύκου με μπαχαρικά και 1-2 κομματάκια καρύδι.
Τη συνταγη μας την εστειλε η Tonia Vassilakou  !