Header Ads

Header ADS

Breaking News

Γαλατόπιτα




Υλικά
4 αυγά
135γρ ζάχαρη
40γρ corn flower
65γρ ψιλό σιμιγδάλι
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
1 λίτρο γάλα
Βούτυρο για το ταψί
1 φύλλο κουρού (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1κγ κανέλα
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάω πολύ καλά τα αυγά. Προσθέτω τη ζάχαρη, το corn flower, το σιμιγδάλι και το ξύσμα χτυπώντας συνέχεια. Ζεσταίνω το γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία και προσθέτω το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Βουτυρώνω ένα ταψί διαμέτρου 30εκ. Αν θέλω να χρησιμοποιήσω φύλλο, το στρώνω στο ταψί και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη και την κανέλλα. Όποιος την προτιμά χωρίς φύλλο, απλά πασπαλίζει το ταψί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Αδειάζω την κρέμα στο ταψί και ψήνω την γαλατόπιτα στους 180 βαθμούς για 40-45' ή μέχρι να ροδίσει. Στα 15-20' από την ώρα που ξεκίνησε το ψήσιμο άνοιξα για πολύ λίγο το φούρνο και πασπάλισα με ζάχαρη και κανέλα την επιφάνεια, ώστε να κάνει μια τραγανή κρούστα.

ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η  Tonia Vassilakou !