Υλικά 4 αυγά 135γρ ζάχαρη 40γρ corn flower 65γρ ψιλό σιμιγδάλι Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι 1 λίτρο γάλα Βούτυρο για το ταψί 1 φύλλο κουρού (προαιρετικά) 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 1κγ κανέλα Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση Χτυπάω πολύ καλά τα αυγά. Προσθέτω τη ζάχαρη, το corn flower, το σιμιγδάλι και το ξύσμα χτυπώντας συνέχεια. Ζεσταίνω το γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία και προσθέτω το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Βουτυρώνω ένα ταψί διαμέτρου 30εκ. Αν θέλω να χρησιμοποιήσω φύλλο, το στρώνω στο ταψί και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη και την κανέλλα. Όποιος την προτιμά χωρίς φύλλο, απλά πασπαλίζει το ταψί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Αδειάζω την κρέμα στο ταψί και ψήνω την γαλατόπιτα στους 180 βαθμούς για 40-45' ή μέχρι να ροδίσει. Στα 15-20' από την ώρα που ξεκίνησε το ψήσιμο άνοιξα για πολύ λίγο το φούρνο και πασπάλισα με ζάχαρη και κανέλα την επιφάνεια, ώστε να κάνει μια τραγανή κρούστα.