Header Ads

Header ADS

Breaking News

Ψωμακια χαμπουργκερ !




Maria Stefanopoulou


Υλικά για τα ψωμάκια



1.1\2 φλυτζάνια ζεστο γαλα
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας βουτηρο(60 γρ.)...
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 κουτ.του γλυκού αλάτι
500γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το χλιαρό γαλα με τη ζάχαρη την μαγιά το αυγό το λιωμένο βούτυρο και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρισει .ανακατευουμε το αλεύρι με το αλατι προσθέτουμε το μίγμα της μαγιας οταν είναι έτοιμο και το ζημωνουμε .Το ζυμάρι μας θα κολλάει στα χέρια μας δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι αλευρωνουμε τα χέρια μας και μεταφέρουμε τη ζύμη σε άλλο μπολ που το έχουμε λαδώσει το σκεπαζουμε και αφεινουμε την ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα.Οταν ειναι έτοιμη η ζύμη την χωρίζουνε σε 8-10 μπαλάκια τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικο χαρτί τα αφήνουμε να φουσκωσουν για 1 ώρα σκεπασμένα με μεμβράνη οταν ειναι έτοιμα τα ψηνουμε στους 190-200 βαθμούς .

Τη συνταγή μας την εστειλε η  Maria Stefanopoulou !