Header Ads

Header ADS

Breaking News

Πεντανοστιμοι Κουραμπιέδες με σοκολάτα και φουντούκια.
Διαφορετικοί και λαχταριστοι με το καβουρδισμένο φουντουκι να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση.....
Πάμε... λοιπόν να συνεχίσουμε με τις γιορτινές συνταγές μας και να σας δώσω τα υλικά..
Υλικά : 1 κιλό αλευρι για όλες τις χρήσεις,3 κουταλιές της σούπας γεμάτες κακαο,1 φακελάκι μπεκιν πάουντερ,600 γραμ βουτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο κυβάκια,4 κουταλιές σούπας αχνη,2 κρόκοι αυγων,1 κουταλάκι βανιλια σε σκόνη,2-3 κουταλιές σούπας κονιάκ,250 γραμ φουντούκια καβουρδισμένο και στη συνέχεια χοντοσπασμενα,ζάχαρη αχνη άφθονη για το πασπάλισμα.
Εκτελεση: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινιζουμε το αλευρι,το κακαο,το μπεκιν. Βάζο στον κάδο του μίξερ το βουτυρο και την αχνη και τα χτυπάω πολύ πολύ καλά 15 με 20 λεπτά,μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο.Προσθετω τους κρόκους,τη βανιλια,το κονιάκ και συνεχίζω το χτύπημα.Σταματαω το μίξερ και βάζοντας το γάντζο ρίχνω λίγο λίγο το μείγμα αλευριού,χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα ,μέχρι να φτιάξω μια μαλακή ζύμη. Προσθέτω τα φουντούκια και ανακατεύω για λίγο ακόμα.
Αφήνω το μείγμα να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.Στρωνω με λαδοκολλες δυο ταψιά ,πλάθω με το μείγμα κουραμπιέδες. Τους ψήνω για 20-25 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τους αφήνω να κρυώσουν και να γίνουν χλιαροι. Τότε τους βουτάω μέσα σε ένα μπολ που έχω ρίξει την αχνη.
ΠΡΟΣΟΧΗ : 1) δεν τους ρίχνω στην αχνη όσο είναι ζεστοί γιατί η αχνη θα λασπωσει επάνω τους.
2) αν υπάρχει κάποιος στην οικογένεια που είναι αλλεργικός στο φουντουκι, αντικαταστήστε το με ασπρισμένο αμύγδαλο καβουρδισμένο...
Σημείωση : αν θέλετε μπορείτε να βουτήξετε ορισμένους σε λιωμένη σοκολάτα. Όπως έκανα και εγώ...
Καλή επιτυχία!!!!!

                                             
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η  Mary Toumazou