Header Ads

Header ADS

Breaking News

Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα !!!.....

Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα !!!.....
Υλικά:...
Για το φύλλο:
500 γραμ. Αλεύρι
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
χλιαρό νερό

Σε λεκανάκι βάζω το αλεύρι κάνω λακουβίτσα και προσθέτω, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και ρίχνω χλιαρό νεράκι…. το νερό λίγο λίγο και ζυμώνω, όσο πάρει νερό να γίνει μια μαλακιά ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω σκεπασμένη να ξεκουραστεί 15΄.
Γέμιση:
1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα καρέ
200 γραμ. κεφαλοτύρι
200 γραμ. φέτα -
μία χούφτα τραχανά
1/4 ματσάκι δυόσμο
αλάτι - πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβω την κολοκύθα και την αφήνω για 1 ωρίτσα να βγάλει τα πολλά νερά.
Ζεσταίνω λίγο λάδι και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια με το λάδι.
Ρίχνω την κολοκύθα, να τσιγαριστεί λίγο 15΄ και προσθέτω τον τραχανά.
Μόλις ποιεί λίγο τα ζουμιά, ρίχνω τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο.
Αφήνω στην άκρη να κρυώσει, η γέμιση μου.
Ανοίγω 3 φύλλα για κάτω, ενδιάμεσα αλείφω με λάδι και στρώνω την γέμιση.
Ανοίγω άλλα 3 φύλλα για πάνω, ενδιάμεσα αλείφω με λάδι.
Κλείνω με κόθρο γύρω γύρω.
Χαράζω την πίτα σε κομμάτια, ρίχνω λάδι και πιτσιλάω με νερό .
Ψήνω σε φούρνο 180 βαθμούς, πάνω κάτω ο φούρνος, μέχρι να ξεροψηθεί καλά η πίτα και το φύλλο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!
Τη συνταγή μας την εστειλε η  Καίτη Νίνου!