Header Ads

Header ADS

Breaking News

Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ .
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους σας. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια υπέροχη και πανεύκολη συνταγη για ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ..
Υλικά:1 1/2 κούπα... βουτυρο μαργαρίνη soft, 2 1/2 κούπες ζάχαρη,6 χωρισμένα αυγά,4 1/2 κούπες αλευρι που φουσκώνει μόνο του,1 κουταλάκι μπεκιν πάουντερ,ελάχιστη πρεζα αλάτι,ξύσμα ενός πορτοκαλιού,1 κούπα χυμό πορτοκαλιού,1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια,1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας,ζάχαρη αχνη για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση: Χτυπήστε το βουτυρο με τη ζάχαρη αχνη να αφρατέψει.Συνεχιζοντας το χτύπημα ρίξτε ένα ένα τα κροκάδια και το ξύσμα.Χτυπηστε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.Ριξτε κι ανακατεψτε το αλευρι λίγο λίγο (αφού πρώτα το έχετε κοσκινίζει με το μπεκιν και το αλάτι)μέσα στο χτυπημένο βουτυρο εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού.Στη συνέχεια τη μαρέγκα λίγη λίγη,ανακατεύοντας απαλά για να ενσωματωθεί χωρίς να ξεφουσκώσει.Αλευρωστε ελαφρά τις ψηφιδες και τα φουντούκια κι ανακατεψτε τα απαλά μέσα στη ζύμη.Αδειαστε την σε ένα ταψάκι με διάμετρο 35 εκ.βουτυρωμενο και αλευρωμένο πολύ καλά. Ψήστε τη βασιλόπιτα στους 175° 1 ώρα και 10 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας.Αφου κρυώσει βάλτε το νόμισμα τρυπωντας το πάτο της πίτας σε ένα σημείο και πασπαλισμένα την επιφανεια με ζάχαρη αχνη.

Καλή επιτυχία!!!!
Τη συνταγή μας την εστειλε η  Mary Toumazou .