Header Ads

Header ADS

Breaking News

7 μυστικά μακιγιάζ για να βάφεστε σαν επαγγελματίας


1. Τα εργαλεία του μακιγιάζ

Τα πινέλα και τα βουρτσάκια που χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ σας είναι το νούμερο 1 μυστικό που πρέπει να γνωρίζετε για ένα τέλειο μακιγιάζ. Γιατί όσο καλά κι αν ξέρετε να βάφεστε, το είδος του πινέλου που χρησιμοποιείτε παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Επίσης το πώς πιάνετε το πινέλο σας, είναι κάτι που πρέπει να μάθετε. Όσο πιο κοντά προς το βουρτσάκι πιάνετε το πινέλο, τόσο πιο πολύ πιέζετε το χρώμα άρα γίνεται πιο έντονο.

 
Τα πινέλα που πρέπει να έχετε είναι:
 
Πινέλο μεγάλο σαν βουρτσάκι για μέικ απ
Μικρότερο πινέλο για κονσίλερ
Μεγάλο πινέλο για ρουζ και για γωνίες
Μικρά πινελάκια για σκιές ματιών (άλλο πρέπει να χρησιμοποιείτε για τη βάση της σκιάς, άλλο για τη γωνία των ματιών)
Πινελάκι με κομμένες τρίχες πλαϊνές για τις γραμμές των ματιών
Μεγάλο πινέλο για πούδρα
Πινελάκι για κραγιόν

2. Ανακατέψτε το υγρό foundation με κρέμα
 
Για ένα φυσικό κι όχι βαρύ αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας, αναμείξτε το υγρό foundation με την κρέμα ημέρας σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πάνω στο χέρι σας και να το απλώσετε είτε με πινέλο ειδικό για μέικ απ, είτε με σφουγγαράκι.
 
3. Μάθετε πώς να κρύβετε κοκκινίλες και σπυράκια με το ανάλογο χρώμα

Το κονσίλερ μπορεί να κρύψει ανεπιθύμητες ατέλειες στο πρόσωπό μας. Το χρώμα όμως που θα επιλέξουμε είναι βασικό για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, το πράσινο κονσίλερ καλύπτει κοκκινίλες και σπυράκια, ενώ το πορτοκαλί εξουδετερώνει τους μαύρους- μπλε κύκλους κάτω από τα μάτια.
 
4. Φτιάξτε το σχήμα του προσώπου σας
 
Εδώ θα παίξουμε με σκιές. Αν δηλαδή έχετε στρογγυλό πρόσωπο βάλτε bronzer (πιο σκούρο ρουζ που κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται μαυρισμένη) στους κροτάφους, το πηγούνι και στα μάγουλα, κάτω από τα μήλα. Αν έχετε μια λίγο πιο μεγάλη μύτη, βάλτε λίγο bronzer στην άκρη της μύτης. Αν έχετε μεγάλο μέτωπο, περάστε με ένα μεγάλο πινέλο το bronzer σας κατά μήκος της ρίζας των μαλλιών σας.
 
5. Φτιάξτε το σχήμα των ματιών σας
 
Με το μακιγιάζ όλα γίνονται. Άρα αν τα μάτια σας είναι μικρά, βάλτε λευκό ή μπεζ μολύβι στο εσωτερικό κάτω βλέφαρο του ματιού κι ανοιχτόχρωμες σκιές στο καπάκι. Περάστε μετά  μολύβι μαύρο, κατά μήκος των βλεφαρίδων, πάνω και κάτω βγάζοντάς το όμως αρκετά προς τα έξω (στην εξωτερική γωνία του ματιού) κι έπειτα δουλέψτε το με σκιά καφέ και πινέλο για να δοθεί η αίσθηση πως τα μάτια είναι μεγαλύτερα. Αν τα μάτια σας είναι καθοδικά, βάλτε μια πιο σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία του ματιού και γυρίζοντας πολύ καλά τις βλεφαρίδες με το ειδικό εργαλείο, βάψτε με μάσκαρα με έμφαση πάλι στην εξωτερική γωνία.


6. Διαλέξτε τα σωστά χρώματα για να τονίσετε το φυσικό χρώμα των ματιών σας
 
Υπάρχουν χρώματα που αναδεικνύουν το φυσικό σας χρώμα. Διαλέξτε λοιπόν σκιές σε πορτοκαλί αποχρώσεις, ροδακινί ή χρυσές αν τα μάτια σας είναι μπλε. Αν τα μάτια σας είναι πράσινα, τότε οι κόκκινες αποχρώσεις, δαμασκηνί, μπορντώ, ροζ θα τα αναδείξουν. Αν τα μάτια σας είναι καστανά παίξτε με μωβ και μπλε αποχρώσεις. Φυσικά τα καφέ και μαύρα χρώματα ταιριάζουν σε όλα τα χρώματα ματιών.
 
7. Δημιουργήστε μεγάλα ζουμερά χείλια
 
Αν τα χείλια σας είναι μικρά ή κανονικά ξεκινάμε από έναν βασικό κανόνα. Τα σκούρα χρώματα στα κραγιόν τα κάνουν να δείχνουν μικρότερα, ενώ τα ανοιχτά χρώματα, μεγαλύτερα. Τώρα πάμε στον τρόπο μακιγιάζ. Πρώτα περνάτε με πούδρα τα χείλια σας. Με ένα πινελάκι για κονσίλερ "σβήνετε" τα φυσικά όρια των χειλιών σας (για να τα μεγαλώσετε σε λίγο). Με ένα μπεζ μολύβι ματιών, δημιουργείτε λίγο πιο πάνω τα μεγαλύτερα χείλια. Τώρα με μολύβι χειλιών στο χρώμα του κραγιόν σας, ξαναπερνάτε το ίδιο σημείο. Με ένα πινελάκι χειλιών αρχίζετε να γεμίζετε με χρώμα τα χείλη σας, ακολουθώντας μια καθοδική πορεία στο χέρι, προς τα κάτω. Βάλτε μια μικρή ποσότητα Lip gloss στη μέση του πάνω και κάτω χείλους.