Header Ads

Header ADS

Breaking News

Τεμπέλικη τυρόπιτα

Υλικά

250 γρ. γάλα φρέσκο
3 αυγά
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
100 γρ. βούτυρο (lurpak)
1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνοτου
1/4 φέτα (όχι αλμυρή)
150 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
150 γρ. γκούντα (τριμμένο)
150 γρ. γραβιέρα Κρήτης (τριμμένη)
150
γρ. κασέρι (τριμμένο)

Εκτέλεση

Λιώνω την φέτα με το πιρούνι. Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο και μετά από λίγα δευτερόλεπτα προσθέτω εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι.Προσθέτω τ' αυγά και το γιαούρτι. Στο τέλος ρίχνω τα τυριά και ανακατεύω μ'ένα κουτάλι. Βουτυρώνω το πυρέξ βάζω μέσα το μείγμα και από πάνω πασπαλίζω με γραβιέρα. Ψήνω στους 180 για μισή ώρα ή ανάλογα μέχρι να χρυσαφίσει.

Την συνταγή μας την έστειλε η Αγγελική Βαλλιάνου