Header Ads

Header ADS

Breaking News

Τούρτα BLACK FOREST

Τούρτα BLACK FOREST αλλά Ουράνια!!!! Εύκολη και πολύ νόστιμη

Για το πεντεσπανι

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( 2 φορές κοσκινισμένο) 3/4 της κούπας ζάχαρη 1 βανίλια 4 αυγά 3 κουταλιές σούπας κακάο. Τα ασπράδια μαρεγκα,Τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν καλά ,τη βανίλια το κακό και λίγο λίγο το αλεύρι με τη μαρεγκα ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα διαστάσεις του κέικ που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος το ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά περίπου, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε με μαχαιράκι με δόντια σε τρεις δίσκους....

Γιά τό σιρόπι.

1 κούπα νερό 1 κούπα ζάχαρη 1 σφηνάκι κονιάκ Λίγες σταγόνες λεμόνι Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την άσπρη κρέμα

2 ερμολ 1 γάλα ζαχαρουχο 1 βανίλια Χτυπάμε το ερμολ για λίγο μετά ρίχνουμε το ζαχαρουχο και τη βανίλια.... Θα χρειαστούμε 1 βάζο βύσσινο 450 γραμμ Και 1 κουτί φυτική σαντιγί,την χτυπάμε με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί (αν θέλετε την χρωματίζεται εγώ την έκανα μωβ )

Για το γλασσο σοκολάτας

200 γραμμάρια κουβερτουρα 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο Ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος και ρίχνεται την κουβερτουρα ψιλοκομμένη και το βούτυρο και αφήνουμε να παγώσει ελαφρώς...

Συναρμολόγηση...


Περνούμε ένα δίσκο παντεσπανι ον σιροπαρουμε με ένα πινέλο ρίχνουμε την μισή άσπρη κρέμα και βύσσινο και συνεχίζουμε με παντεσπανι,σιροπι , κρέμα,βυσσινο και τέλος παντεσπανι που σιροπαρουμε,απο το βύσσινο κρατάμε λίγο για το στόλισμα.Βαζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά βάζουμε τη φυτική σαντιγί με χρώμα ή χωρίς και τη βάζουμε κατάψυξη για μία ώρα,ετοιμαζουμε το γλασσο σοκολάτας και ρίχνουμε επάνω στη τούρτα μας στολιζουμε όπως μας αρέσει....