Header Ads

Header ADS

Breaking News

Corndogs ή κορν ντογκ.


Υλικά.

8 λουκάνικα φρανκφουρτης
220 γραμμ αλεύρι γ.ο. χ.
210 γραμμ καλαμποκαλευρο
1/4 κ.γ σόδα
2 κ.γ αλάτι 1κ.γ μπεικιν
1/2 κ.γ.πιπερι ( δεν το έβαλα γιατί ήταν για παιδιά)
2 αυγά
360 γραμμ γάλα
1 λίτρο ηλιέλαιο.

Εκτέλεση

Όλα τα στερεά υλικά μαζί και το γάλα με τα αυγά τα χτυπάμε και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και έχουμε ένα παχύ χυλό.
Κόβουμε στη μέση τα λουκάνικα και τα περνάμε σε καλάμι, ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα στενόμακρη αφήνουμε να κάψει.
Βάζουμε το χυλό στο ποτήρι και βουτάμε τα λουκάνικα τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τα κρατάμε από το ξυλάκι τα γυριζουμε για 2-3 λεπτα να πάρουν ένα χρυσό χρώμα..
Τα σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα..
Είναι εύκολα και νόστιμα για μικρά και μεγάλα παιδιά!!!!