Header Ads

Header ADS

Breaking News

Μάφινς βανίλιας με νιφάδες σοκολάτας

Υλικα 

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν
1 αβγό μεγάλο
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα γάλα ή γιαούρτι
3 βανίλιες
1 κούπα νιφάδες σοκολάτας

Εκτελεση 

Σε μπολ ανακατεύω αλεύρι , ζάχαρη και μπέικιν .
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω με σύρμα να ενωθούν το αβγό με το λάδι,
το γάλα και τη βανίλια. Προσθέτω στο υγρό μείγμα και τις νιφάδες της σοκολάτας.
Ρίχνω με μιας και το αλεύρι. Ανακατεύω ίσα-ίσα να υγραθούν τα υλικά και να ενωθούν μεταξύ τους. Σε ένα ταψί βάζω 12 θήκες για μάφινς ή χαρτάκια μιας χρήσης για μάφινς (κεκάκια ατομικά) και μοιράζω μέσα το μείγμα. Αφήνουμε λίγο κενό από πάνω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς , πάνω κάτω με αντιστάσεις , 18 λεπτά. Όχι πιο πολύ γιατί θα σκληρύνουν. Πρέπει να παραμείνουν μαλακά και αφράτα. Εάν δεν έχω ψηφίδες σοκολάτας ή νιφάδες κόβω με το μαχαίρι κομματάκια κουβερτούρα και προσθέτω στο μείγμα , είναι το ίδιο με ψηφίδες.
Καλή επιτυχία !!!!!

Τη συνταγη μας την εστειλε η Καίτη Νίνου