Header Ads

Header ADS

Breaking News

ΠΑΣΤΆΚΙΑ! ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ


ΥΛΙΚΑ:

2 ΠΑΚΈΤΑ ΠΕΤΙΤ ΜΠΕΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ 250 ΓΡΜ FLORA ( σε θερμοκρασία δωματίου)
1 ΚΟΥΤΙ MORFAT
100 – 150 ΓΡΜ ΖΆΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2 ΒΑΝΙΛΛΙΕΣ
40 ML ΚΟΝΙΑΚ
1 ΜΕΡΕΝΤΑ 200 ΓΡΜ
( ΕΝΔΕΧΟΜΈΝΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ 150 ML ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στην περίπτωση που διακρίνετε ότι το μείγμα της κρέμας βγει λίγο σφιχτή . Εδώ πρόσθεσα κρέμα γάλακτος ,το έκανα με το μάτι……)
300ML ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΌ + ½ κ.γ κοφτό νες καφέ για να βουτήξετε τα μπισκότα)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ :Ganache σοκολάτας
150 ΓΡΜ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ + 150 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ + 1 κ.γ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάω αρχικά την μορφατ να αφρατέψει . Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την άχνη με το βούτυρο και τις βανίλιες. Στην συνέχεια ενώνω τα δύο μίγματα σε ‘ένα με καλό χτύπημα. Έπειτα προσθέτω την μερέντα 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες. Εδώ με το μάτι παρατηρούμε εάν έχει δέσει ικανοποιητικά η κρέμα μας. Οπότε το βλέπετε ένα χρειαστεί να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος ( μπορεί και όχι). Ζεσταίνουμε το γάλα με τον νες καφέ. Παίρνουμε ένα πυρεχ ή κάποιο σκεύος στις διαστάσεις 35*25 περίπου. Βουτάμε πολύ ελαφρά τα μπισκότα ίσα να νοτίσουν τα απλώνουμε στο ταψάκι τα ραντίζουμε με κονιάκ και προσθέτουμε την κρέμα μας. Καλύπτουμε την επιφάνεια με μπισκότα που θα έχουμε βουτήξει πρώτα στο γάλα μας ραντίζουμε πάλι με κονιάκ και το παγώνουμε. Ετοιμάζουμε την Ganache σοκολάτας ζεσταίνοντας αρχικά την κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το βούτυρο ή μπορούμε να ρίξουμε λιγάκι σπορέλαιο . Βγάζουμε το γλυκό από ψυγείο προσθέτουμε επάνω την Ganache σοκολάτας και το παγώνουμε πάλι μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Τέλος βγάζουμε το γλυκό και το κόβουμε σε τετραγωνάκια ίσα με το μέγεθος των μπισκότων. Τα διακοσμούμε όπως μας αρέσει!!!



Την συνταγή μας την έστειλε η Euridiki Kanatseli Ευχαριστούμε!