Μαρμελάδα φράουλα
Με υπέροχο χρώμα και άρωμα!!!
Θα χρειαστούμε...
Υλικα:
1 κιλό φράουλες500 γραμμ ζάχαρη
1 στικ βανίλια ή 1-2 κουταλιές γλυκού υγρή βανίλια
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε της φράουλες σε ένα γυάλινο βάζο ριχνουμε τη ζάχαρη τη βανίλια και αν θέλουμε βάζουμε και διάφορα μπαχαρικά μέσα σε πουγκί. Της αφήνουμε στό ψυγείο για 12-24 ώρες, της βγάζουμε και της σπάμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια βράζουμε για 10 λεπτά περίπου,όσες έχετε θερμόμετρο να φτάσει τουλάχιστον στους 105°C .Αμεσως μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμενα βαζα τα οποία τα κλείνουμε καλά..Ή συνταγή είναι τού Άκη Πετρετζίκη..