Header Ads

Header ADS

Breaking News

Μαρμελάδα φράουλα



Με υπέροχο χρώμα και άρωμα!!! 
Θα χρειαστούμε...

Υλικα:

1 κιλό φράουλες
500 γραμμ ζάχαρη
1 στικ βανίλια ή 1-2 κουταλιές γλυκού υγρή βανίλια
Χυμό από ένα λεμόνι





Εκτέλεση:

Βάζουμε της φράουλες σε ένα γυάλινο βάζο ριχνουμε τη ζάχαρη τη βανίλια και αν θέλουμε βάζουμε και διάφορα μπαχαρικά μέσα σε πουγκί. Της αφήνουμε στό ψυγείο για 12-24 ώρες, της βγάζουμε και της σπάμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια βράζουμε για 10 λεπτά περίπου,όσες έχετε θερμόμετρο να φτάσει τουλάχιστον στους 105°C .Αμεσως μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμενα βαζα τα οποία τα κλείνουμε καλά..

Ή συνταγή είναι τού Άκη Πετρετζίκη..