Header Ads

Header ADS

Breaking News

Κέικ σοκολάτας με κρέμα βανίλιας και γλάσο

 Για τα κέικ θα χρειαστείτε :


400 γρ. ( 2 κούπες ) ‏Κρυσταλλική ζάχαρη
245 γρ. ( 1 3/4 της κούπας ) ‏Αλεύρι γ.ο.χ.
75 γρ. (3/4 της κούπας) ‏Άγλυκο κακάο
1 1/2 κ.γ. ‏Baking powder
1 1/2 κ.γ. ‏Μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. ‏Αλάτι
2 ‏Αυγά μεγάλα
240 ml ( 1 κούπα ) ‏Ζεστό νερό ή καφές
1/2 κούπα ( 120 ml ) ‏Λάδι ( δείτε πληροφορίες )
1 1/2 κ.γ. ‏Εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα ( 240 ml ) ‏Γάλα
Για το γλάσο σοκολάτας :

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C και τοποθετείστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου.
Βουτυρώστε 2 ταψιά 23 εκ. και βάλτε στον πάτο τους αντικολλητικο χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με σύρμα τη ζάχαρη , το αλεύρι , το κακάο , το baking powder , τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπήστε με σύρμα τα αυγά , το νερό ( ή τον καφέ ) , το γάλα ,το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέστε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα θα είναι αρκετά αραιό.
Απλώστε το κέικ ομοιόμορφα στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 27-32 λεπτά ή ώσπου βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τιυ κέικ να βγαίνει καθαρή.
Αφού αποσύρετε από τον φούρνο αφήστε τα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ξεφορμάρετε με προσοχή το κέικ και περιμένετε μέχρι να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε στη μέση...

ΣΙΡΟΠΙ.

150 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
2 κουταλιές σούπας σιρόπι κεράσι.

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ.

1 Φακελάκι άνθος αραβοσίτου
550 γρ γάλα φρέσκο
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
Το κάνουμε κρέμα και το αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη να κρυώσει ελαφρώς.
Έχουμε χτυπήσει 125 γρ φυτίνη σαντιγύ και όταν κρυώσει ή κρέμα μας την ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν..
Κόβουμε το κέικ στα δύο το βάζουμε μέσα σε τσερκι και σιροπαρουμε με το πινέλο ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας , σιροπαρουμε και το άλλο κομμάτι κέικ και προσεκτικά το τοποθετούμε επάνω στην κρέμα..

ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ.

150 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ κουβερτούρα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένη την κουβερτούρα, αφήνουμε για 4-5 λεπτά και το ρίχνουμε στο κέικ μας..
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 2 ώρες βγάζουμε το τσερκι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!

Καλή σας επιτυχία!!!