Μπισκότα πορτοκαλιου με ζαχαροπαστα
Μπισκότα πορτοκαλιου με ζαχαροπαστα .
Υλικα
1 ποτηρι νερου πορτοκαλι1 ποτηρι νερου αραβοσιτελαιο
1 ποτηρι νερου ζαχαρη
1 φακελακι μπεικιν
1 κουταλακι γλυκου σοδα
1/2 κουταλακι κανελα
1.200 γραμμαρια αλευρι φαριναπ.
Εκτέλεση.
Ολα τα υλικα μαζι εκτος απο το αλευρι . Τα ανακατεβουμε για λιγο μεχρι να ενωθουν και ριχνουμε το αλευρι σιγα σιγα , θελουμε μια ζυμη μαλακη να μην κολλαει στα χερια .Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 20 λεπτα περιπου ..
Ζαχαροπαστα
1 κιλο ζαχαρη αχνη
2 φακελακια ζελατινη των 10 γραμμαριων
1 κουταλια σουπας γλυκερινη
1/2 κουπας γλυκοζη
1/4 κουπας νερο
3 βανιλιες
Εκτελεση
Το νερο τη ζελατινη και τη γλυκοζη τα βαζουμε στη φωτια να λιωσουν.Ριχνουμε τη γλυκερινη και τις βανιλιες, το κατεβαζουμε απο φωτια και το ριχνουμε το κεντρο τις λεκανης που εχουμε ριξει την αχνη και ζυμωνουμε πολυ καλα. Ισως να χρειαστουμε ακομα λιγη αχνη.
Η ζαχαροπαστα πρεπει να ειναι μαλακη τοσο οσο να μην κολλαει στα χερια.