Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα
Για το φύλλο:
500 γραμ. Αλεύρι1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
χλιαρό νερό
Σε λεκανάκι βάζω το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και ρίχνω χλιαρό νεράκι…. το νερό λίγο λίγο και ζυμώνω, όσο πάρει νερό να γίνει μια μαλακιά ζύμη να μην κολλάει στα χέρια ..
Αφήνω σκεπασμένη να ξεκουραστεί 15΄.
Γέμιση:
1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια2 κρεμμύδια ξερά κομμένα καρέ
200 γραμ. κεφαλοτύρι
200 γραμ. φέτα -
μία χούφτα τραχανά
1/4 ματσάκι δυόσμο
αλάτι - πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τσιγαρίζω τα κρεμμύδια με το λάδι και ρίχνω την κολοκύθα, να τσιγαριστεί λίγο κανά 10΄ και προσθέτω τον τραχανά. Μόλις ποιεί λίγο τα ζουμιά, ρίχνω τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο.
Αφήνω στην άκρη να κρυώσει και ανοίγω 3 φύλλα για κάτω, ενδιάμεσα αλείφω με λάδι, βάζω την γέμιση και 3 φύλλα από πάνω, ενδιάμεσα αλείφω με λάδι.Κλείνω με κόθρο γύρω γύρω. Χαράζω την πίτα σε κομμάτια, ρίχνω λάδι και πιτσιλάω με νερό . Ψήνω σε φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθεί το φύλλο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!
Την συνταγή μας την έστειλε η Καίτη Νίνου Ευχαριστούμε!