Header Ads

Header ADS

Breaking News

Ψωμάκι ζυμωτό απ τα χεράκια μας.




Εύκολο ψωμάκι με λίγο ζύμωμα και σε λίγη ώρα έχουμε ένα φρέσκο και νόστιμο ψωμάκι από τα χεράκια μας,
αφήστε που το ζύμωμα μας κάνει καλό, είναι κι ένας τρόπος εκτόνωσης!!!!

Θα χρειαστούμε :

350 γρ αλεύρι κίτρινο
200 γρ αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μαγιά
1 κγ Αλάτι
1/2 κγ ζάχαρη
340 ml χλιαρό νερό.

Πως το φτιάχνουμε :

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά στον πάγκο μας. Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι τη ζάχαρη τη μαγιά και το νερό. Ζυμώνουμε τα υλικά μας για 2 με 3 λεπτάκια ή για περισσότερο ανάλογα τις αντοχές μας..αφου ζυμωθεί το αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένο σε ζεστό μέρος ή στην κουζίνα μας για πιο γρήγορα ανάβοντας το φούρνο στους 50 βαθμούς. Μετά από 1 ώρα είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο. Ανοίγουμε το καπάκι του μπολ και βλέπουμε ότι το ζυμαράκι έχει φουσκώσει αρκετά.Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε ξανά για 2 με 3 λεπτάκια ίσα ίσα για να δώσουμε σχήμα στο ψωμάκι μας. Για να κάνουμε τα διπλώματα στο ψωμί μας ζυμώνουμε τα καρβέλια μας από έξω προς τα μέσα και το γυρίζουμε στη λαδόκολλα με τα διπλώματα προς τα πάνω. Εδω μπορουμε να το κάνουμε και με τον παραδοσιακό τρόπο,τα διπλώματα δηλαδη απ την κάτω πλευρα.Ανάβουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς, παίρνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μια λαδόκολλα από κάτω, βάζουμε τα καρτελάκια ή τις μαργαριτουλες στη λαδόκολλα αλευρόνουμε χαράζουμε το ψωμάκι και από πάνω παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα το βρεχουμε καλά το στραγγίζουμε και το βάζουμε πάνω απ το ψωμάκι μας. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου και είμαστε έτοιμοι. Έχουμε το δικό μας ψωμάκι σε μιάμιση ώρα και ζυγισμενο 370 γρ το κάθε καρβέλι.


Την συνταγή μας την έστειλε η Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα Ευχαριστούμε!