Λικέρ κούμ κουάτ με κονιάκ, ούζο η τσίπουρο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κιλό κουμ κουάτ1 μπουκάλι κονιάκ (750ml) η
1 μπουκάλι τσίπουρο (750ml) (χωρίς γλυκάνισο) η
1 μπουκάλι ούζο (750ml)
700-1000 γρ. ζάχαρη
2 κούπες νερό
Προαιρετικά, 4 σταγόνες κίτρινο και 1 σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κουμ κουάτ μας, τα οποία θέλουμε να είναι σφιχτά και να έχουν όμορφο πορτοκαλί χρώμα.Ξανακλείνουμε και αφήνουμε για άλλη μία εβδομάδα.
Αφού περάσουν οι μέρες βγάζουμε τα κουμ κουάτ και φιλτράρουμε 2 φορές το λικέρ μέχρι να γίνει διάφανο και γεμίζουμε σε μπουκάλια.
4 σταγόνες κίτρινο χρώμα και 1 κόκκινο , ώστε να πάρει μια πιο πορτοκαλί απόχρωση.
Καλή επιτυχία!!