Header Ads

Header ADS

Breaking News

Λικέρ κούμ κουάτ με κονιάκ, ούζο η τσίπουρο


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κουμ κουάτ
1 μπουκάλι κονιάκ (750ml) η
1 μπουκάλι τσίπουρο (750ml) (χωρίς γλυκάνισο) η
1 μπουκάλι ούζο (750ml)
700-1000 γρ. ζάχαρη
2 κούπες νερό
Προαιρετικά, 4 σταγόνες κίτρινο και 1 σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κουμ κουάτ μας, τα οποία θέλουμε να είναι σφιχτά και να έχουν όμορφο πορτοκαλί χρώμα.


Τα χαράζουμε με μαχαίρι σε δυο τρία σημεία η τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε μια γυάλα ή ένα μεγάλο βάζο μαζί με το τσίπουρο η το ούζο η το κονιάκ. Κλείνουμε το βάζο προσέχοντας να μην κλείσει αεροστεγώς ώστε να αναπνέει και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 4 εβδομάδες.


Μετά από τις 4 βδομάδες, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε σιρόπι και αφού κρυώσει το προσθέτουμε στο βάζο.
Ξανακλείνουμε και αφήνουμε για άλλη μία εβδομάδα.
Αφού περάσουν οι μέρες βγάζουμε τα κουμ κουάτ και φιλτράρουμε 2 φορές το λικέρ μέχρι να γίνει διάφανο και γεμίζουμε σε μπουκάλια.


Προαιρετικά μετά το φιλτράρισμα προσθέστε
4 σταγόνες κίτρινο χρώμα και 1 κόκκινο , ώστε να πάρει μια πιο πορτοκαλί απόχρωση.


Καλή επιτυχία!!