Header Ads

Header ADS

Breaking News

Ευκολόπιτα με κιμά "


                                                                             



Πάμε στην κουζίνα,να φτιάξουμε παρέα την αγαπημένη μου πίτα.

Υλικά για την ζύμη:εδώ                                  


Υλικά για την γέμιση
400 γρ μοσχαρίσιο κιμά-1 μέτριο κρεμμύδι-δάφνη-αλάτι-πιπέρι
3 κ.σ λάδι-1/2 φλιτζάνι νερό-100 γρ φέτα-100 γρ γιαούρτι-1 αυγό
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ-σουσάμι(προαιρετικά για επάνω)

Οδηγίες

Βάζουμε λάδι και τον κιμά στο τηγάνι να ψηθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι,
και αλάτι-πιπέρι-δάφνη-νερό και αφήνουμε περίπου 10-15 λεπτά.
Μόλις δούμε ότι δεν έχει υγρά ο κιμάς είναι έτοιμος,κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε,την φέτα-γιαούρτι-αυγό-μπέικιν.
Μπορούμε να κάνουμε την γέμιση από το προηγούμενο βράδυ.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς,και λαδώνουμε ένα ταψί 36 εκ.
Χωρίζουμε στα 2 την ζύμη,ρίχνουμε αλεύρι να μην κολλάει και ανοίγουμε το φύλλο.
Βάζουμε ένα φύλλο κάτω 1-2 κουταλιές λάδι και την γέμιση,ανοίγουμε το 2ο φύλλο.
Κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, και ρίχνουμε επάνω 2-3 κουταλιές λάδι.
Αφού χαράξουμε την πίτα ψήνουμε περίπου 1 ώρα,μέχρι να πάρει χρώμα.


μυστικά

επάνω μπορείτε να βάλετε όπως εγώ σουσάμι,αν σας αρέσει.
πάντα προσέχετε να μην έχει πολλά υγρά η γέμιση της πίτας.
μπορείτε να βάλετε μαϊντανό ψιλοκομμένο+πιπεριές Φλωρίνης
να προσθέσετε πράσο,άλλα τυριά-κεφαλοτύρι-μπέικον.
μπορείτε αντί για κιμά να βάλετε λουκάνικο,το μέσα μόνο.
ακόμα και μακαρόνια με κιμά που σας περίσεψαν,ανακύκλωση.
το ψήσιμο πάντα εξαρτάται από τον φούρνο,και πως σας αρέσει.
Τη συνταγη μας την εστειλε η Boula Arabatzi !