Header Ads

Header ADS

Breaking News

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
2 φλυτζανια του τσααγιου κοκκινη φαρινα
1 φλυτζανι τσαγιου ελαιολαδο (οχι μεχρι πανω)
250 γρ. Φετα
λιγο κεφαλοτύρι
2 φλυτζανια και κατι του τσαγιου κολοκυθακια τριμμενα
3-4 αυγα
τριμμενη φρυγανια
1 φρεσκο κρεμμυδακι κααθαρισμενο και κομμενο σε ροδελες
Ανηθο
Εκτελεση:
Τριβω τα κολοκυθακια στον τριφτη στον χοντρο, και τα βαζω στο σουρωτο.ριχνω λιγο αλατι και τα παταω να βγαλουν τα υγρα τους...Τα παταω συχνα και περιμενω να βγαλουν τα υγρα τους. Όταν ειναι έτοιμα τα κολοκυθακια σε μια λεκανη βαζω ολα τα υλικα και τα κολοκυθακια ανακατευω με το χερι να γινει ενας χυλος λαδωνω ενα ταψι ή πυρεξ και πασπαλιζω τον πατο του ταψιου με φρυγανια ριχνω τον χυλο και ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στο πανω-κατω στους 180 βαθμους για περιπου μια ωρα...προσοχη μπορει να ειναι και λιγοτερη η ωρα ψησιματος...ειναι παντα αναλογα τον φουρνο....εμενα μου πηρε 45-50 λεπτα.
Τη συνταγη μας την εστειλε η   Αγγελική Βαλλιάνου !!