ΨΩΜΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ
ψωμακι χωρις ζυμωμα
- Εκτελεση
- Ζυμωνουμε ολα τα υλικα , μεχρι να εχουμε μια μαλακη και αφρατη ζυμη.
- Αφηνουμε να φουσκωσει..περιπου ενα μισαωρο.
Αναβουμε το φουρνο στους 230 και ριχνουμε μεσα τη γαστρα με το καπακι.
Παιρνουμε το ζυμαρι και το φτιαχνουμε 2 φρατζολακια...τα τοποθετουμε σε αντικολλητικο χαρτι.
Μολις καψει ο φουρνος τα παιρνουμε οπως ειναι με το χαρτι...ετσι δε ξεφουσκωνουν και δεν χαλαει το σχημα τους.
και τα ριχνουμε μεσα στη γαστρα...σκεπαζουμε με το καπακι και ψηνουμε για 3 τεταρτα.
Ελεγχουμε το χρωμα του ψωμιου και αν εχει γινει χρυσοκοκκινο το βγαζουμε ή το αφηνουμε ξεσκεπαστο για να παρει χρωμα
ετοιμο το ψωμακι μας!!!!! - Εαν εχετε αρτοπαρασκευαστη, ριχνουμε τα υλικα μας στον καδο και βαζουμε το προγραμμα ζυμης.
- Η συνταγή μας την εστειλε η Μαρια Αλεξοπουλου !!