Header Ads

Header ADS

Breaking News

Κέικ με μέλι, ελαιόλαδο, χυμό πορτοκάλι, ταχίνι, σταφίδες και καρύδια!



Υλικά
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζ. τσαγιού μέλι...
1 φλυτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας κονιάκ ή ρούμι
1/2 φλυτζ. τσαγιού ταχίνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
31/2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 κγ baking powder κοσκινισμένα
3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουτ. σούπας κανέλα και γαρύφαλο τριμμένο
1/2 φλυτζ. τσαγιού σταφίδες
11/2 φλυτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά (εκτός από τη ζάχαρη) και προσθέτω τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύω καλά.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάω τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Ρίχνω το μείγμα με τα υγρά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύω καλά το μείγμα.
Βάζω το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα σιλικόνης και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50'.
Τη συνταγή μας την εστειλε η Tonia Vassilakou !