Header Ads

Header ADS

Breaking News

Γεμιστά καλαμάρια με ρύζι, λαχανικά και τυρί φέτα


Γεμιστά καλαμάρια με ρύζι, λαχανικά και τυρί φέτα

Υλικά για 6 καλαμάρια μετρίου μεγέθους :
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ...
4 πιπεριές διαφορετικές είτε κόκκινες, πορτοκαλί ή πράσινες
1/2 κ.γ κουρκουμά
Ρύζι κίτρινο γύρω στα 250γρ. Εγώ έβαλα συνολικά 9 κουταλιές της σούπας για να μείνει ρυζάκι και απ'έξω.
Τριμμένη ντομάτα 250γρ, ή ντοματοχυμό τύπου πουμαρό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Νερό περίπου 1 ποτήρι
Λίγο άνηθο
100γρ. Φέτα

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα καλαμάρια και κόβουμε τα κεφάλια τους. Τα βράζουμε καλά για αρκετή ώρα έως ώτου μαλακώσουν αρκετά. Σωτάρουμε τα λαχανικά όλα μαζί σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα για 5-8 λεπτά, βάζουμε αμέσως μετά και τα ψιλοκομμένα κεφάλια από τα καλαμάρια, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά και αμέσως μετά το νερό. Όταν πάρει λίγο βράση, προσθέτουμε το ρύζι, και ανακατεύουμε συχνά. Το βγάζουμε από τη φωτιά όταν το ρύζι μας κρατά λίγο ακόμα και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο μαζί με την τριμμένη φέτα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα καλαμάρια μας. Τρυπάμε με οδοντογλυφίδες το καλαμάρι στην άκρη του σε χιαστί για να μην βγει το μείγμα. Ότι μείγμα μείνει το βάζουμε και αυτό γύρω από τα καλαμάρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να δούμε πως τα καλαμάρια έχουν πάρει χρώμα και δεν έχει πολλά ζουμιά το φαγητό μας.
Καλή όρεξη!!!\\

ΤΗ ΣΥΝΤΑΦΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η Βέρα Κάππα !