Header Ads

Header ADS

Breaking News

Εκμέκ καταΐφι



Υλικά

1/2 κιλό καταΐφι
200 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα
4 κρόκοι αυγών
4 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1/2 φλιτζ. τσαγιού corn flower
4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη
Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
1 κάψουλα βανίλια

Για το σιρόπι

2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνια νερό
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα

Για την επικάλυψη
1 λίτρο κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Λίγες σταγόνες λικέρ μαστίχα
Αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο
Φυστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Ξαίνω πολύ καλά το καταΐφι. Λιώνω το βούτυρο, το ρίχνω στο καταΐφι, ανακατεύω πολύ καλά να πάει παντού και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάζω το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2-3' από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει. Όταν κρυώσει λίγο το καταΐφι, το σιροπιάζω. Το αφήνω να κρυώσει.

Κρέμα

Βράζω τα 3 φλιτζάνια από το γάλα. Σε ένα μπωλ χτυπάω το 1 φλυτζάνι γάλα με τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλεύρι, και το corn flower. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνω το μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις πήξει η κρέμα, την βγάζω από τη φωτιά. Στο τέλος ρίχνω τη βανίλια, την κοπανισμένη μαστίχα και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Απλώνω πάνω από το κανταΐφι.
Χτυπάω τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με το λικέρ μαστίχας και την απλώνω πάνω στη κρέμα. Πασπαλίζω με το αμύγδαλο και το φυστίκι και σερβίρω.
Τη συνταγη μας την εστειλε η   Tonia Vassilakou  1