Header Ads

Header ADS

Breaking News

Παπουτσάκια Λευκής Μελιτζάνας .




Υλικά : 

4 μελιτζάνες φλάσκες άσπρες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ποτήρι φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 κουτ. γλυκ. Κανέλα
1/4 κουτ. γλυκ. Μοσχοκάρυδο
Αλάτι - Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ :

1 λίτρο γάλα
4 κουτ. σουπ. Βούτυρο
12 κουτ. σουπ. Αλεύρι
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
1/4 κουτ. γλυκ. Μοσχοκάρυδο
150 γραμ. τυρί γκούντα χοντρό τριμμένο
Πλένω, καθαρίζω, κόβω και χαράζω τις μελιτζάνες (από το μποστάνι του μπαμπά μου) ρίχνω λίγο λάδι πάνω τους και τις ψήνω στο φούρνο .
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδο , τον κιμά και το λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνω, την φρέσκια ντομάτα, κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Σε άλλη κατσαρόλα κάνω την μπεσαμέλ, βάζοντας το γάλα να ζεσταίνεται, ρίχνω το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι το μοσχοκάρυδο και το τυρί γκούντα.
Ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Μόλις μαλακώσουν οι μελιτζάνες τις αδειάζω με ένα κουταλάκι και την ψίχα τους την ρίχνω στον κιμά και ξανά γεμίζω τις μελιτζάνες με το μείγμα.
Ρίχνω και τυρί, από πάνω βάζω μπόλικη μπεσαμέλ , σαν μανιταράκια με πολλές στρώσεις (έτσι τους αρέσει ) και πασπαλίζω μπόλικο τυράκι για να ψηθεί να κάνει κρούστα.
Ψήνω στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν.
Καλή Επιτυχία !!!
Τη συνταγη μας την εστειλε η  Καίτη Νίνου !