Header Ads

Header ADS

Breaking News

Γεμιστά Πολίτικα με κουκουνάρι και σταφίδες



Υλικά:
5 ντομάτες μέτριες
2 πιπεριές πράσινες...
2 Μελιτζάνες
1 μεγάλο κολοκύθι
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα καρέ στο χέρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρι
1 φλιτζ. τσαγιού σταφίδα ξανθή
1 φλιτζ. τσαγιού σταφίδα μαύρη
1/4 κουτ. γλυκ. κανέλα
1/4 κουτ. γλυκ. γαρύφαλλο
1 φλιτζ. τσαγιού Ρύζι κίτρινο
1 φλιτζ. τσαγιού Ελαιόλαδο
15 κλαδάκια μαϊντανό
8- 10 κλαδάκια δυόσμο
1 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
Αλάτι - πιπέρι
Πλένω καλά τα λαχανικά και κόβω ένα καπάκι από κάθε λαχανικό.
Τα αδειάζω και κρατάω την ψίχα τους.
Τοποθετώ τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζω εσωτερικά με λίγο αλατοπίπερο.
Κόβω τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε καρέ στο χέρι και το τσιγαρίζω σε λίγο λάδι σε κατσαρόλα.
Προσθέτω το κουκουνάρι να αλλάξει λίγο χρώμα και ρίχνω και τις σταφίδες.
Κόβω την ψίχα, από όλα τα λαχανικά, με μαχαίρι στο χέρι ψιλοκομμένα.
Τα αδειάζω στην κατσαρόλα και προσθέτω λίγο λάδι, το ρύζι, το αλατοπίπερο, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
Αφήνω να τσιγαριστεί και το ρύζι, περίπου 5΄λεπτά.
Ρίχνω λίγο χυμό ντομάτας… περίπου 1/2 φλιτζάνι (εάν δεν έχουμε λίγο νερό).
Κόβω και το μαϊντανό με το δυόσμο στο χέρι ψιλοκομμένο και το ρίχνω μέσα στην γέμιση, στο τέλος.
Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες.
Βάζω χυμό ή νερό μέχρι να φαίνεται κάπως ζουμερό (να μην είναι στεγνό το μείγμα αλλά να μην είναι και σούπα).
Αφήνω για 5΄λεπτά να φουσκώσει πολύ λίγο το ρύζι.
Γεμίζω τα λαχανικά.
Προσέχω να μη τα γεμίσω μέχρι επάνω, να αφήσω λίγο χώρο, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει.
Τα σκεπάζω με τα καπάκια τους, ρίχνω από πάνω λάδι και τα πασπαλίζω με παξιμάδι , φρυγανιά.
Ανάμεσα στα γεμιστά ρίχνω, λίγο έξτρα χυμό ντομάτας και από πάνω τους λαδάκι.. Για καλύτερο αποτέλεσμα και βάζω σε προθερμασμένο φούρνο.
Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Μόλις ξεροψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και καλή όρεξη !!!
Καλή επιτυχία !!!!

ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η Καίτη Νίνου..