Header Ads

Header ADS

Breaking News

Μαρμελάδα Ροδάκινο .....


Υλικά:
1 κιλό Ροδάκινο (καθαρισμένα τα ροδάκινα - καθαρό βάρος)
600 γραμ. Ζάχαρη...
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 Βανίλια
Τα Ροδάκινα πρέπει να είναι ώριμα.
Τα πλένω καλά, καθαρίζω την φλούδα και βγάζω τα κουκούτσια.
Τα βάζω στην κατσαρόλα κόβοντας σε κομμάτια.
Από πάνω ρίχνω την ζάχαρη και βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά .
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ξαφρίζω πολύ καλά.
Μετά ρίχνω την βανίλια και το λεμόνι.
Αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά, περίπου 40΄ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει καλά.
Με το ραβδομπλέντερ, λιώνω τα ροδάκινα, όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνω και λίγα κομματάκια άκοπα.
Η Μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα.
Εν το μεταξύ, έχω πλύνει τα βάζα μου και τα ξεβγάζω με νερό και ξύδι, τα βάζω στον φούρνο ανάποδα προς τα κάτω το άνοιγμα και τα καπάκια τους και τα ''ψήνω'' αποστειρώνω για 15΄στους 100 βαθμούς .... προσοχή καίνε όταν τα βγάζετε ....
Όπως είναι ζεστή η μαρμελάδα την βάζω στα αποστειρωμένα βάζα.
Γεμίζω μέχρι πάνω …χωρίς κενό ... σφραγίζω πολύ καλά και τα αφήνω ανάποδα μια ολόκληρη μέρα, μέχρι να κρυώσουν καλά ….μετά από μια μέρα, τα βάζω σε δροσερό σημείο.
Όταν ανοίξω το βάζο είναι καλύτερα να το φυλάμε στο ψυγείο παρόλο που η μαρμελάδα είναι ανθεκτική.
Καλή επιτυχία !!!

Τη συνταγή μας την εστειλε η  Καίτη Νίνου..