Header Ads

Header ADS

Breaking News

Κρεμμυδοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας


Υλικά
1 κιλό ξερά κρεμμύδια
400 γρ. φέτα...
½ κιλό χωριάτικο φύλλο (6 φύλλα χωριάτικα)
½ κούπα ελαιόλαδο συν ¼ για την γέμιση
3 ολόκληρα αυγά συν 1 κρόκο για το άλειμμα του φύλλου
½ κούπα μαϊντανό
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο

Παρασκευή
Α) Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετούλες, θρυμματίζουμε την φέτα και χτυπάμε τα αυγά.
Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ¼ της κούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια , το αλάτι και σοτάρουμε για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν, τα αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε την φέτα , τα αυγά, τον μαϊντανό , το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε.
Γ) Αλείφουμε ένα ταψί με το ελαιόλαδο. Στρώνουμε τρία φύλλα αλείφοντας τα με ελαιόλαδο ένα – ένα. Ρίχνουμε και στρώνουμε ισόπαχα την γέμιση. Στρώνουμε από επάνω αλλά τρία φύλλα αλείφοντας τα πάντα με το ελαιόλαδο ένα – ένα.
Δ) Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με μια κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε το φύλλο. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

Μυστικό Όταν σοτάρουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε από αρχής το αλάτι για να βγάλουν τους χυμούς τους και να μην στεγνώσουν.
Τη συνταγή μας την εστειλε η  Tonia Vassilakou .