Header Ads

Header ADS

Breaking News

ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ


ΥΛΙΚΑ...
3 παντεσπάνια σοκολάτας διαμέτρου 26 – 28 cm
1 συσκευασία mousse βανίλιας Γιώτης ( έτοιμο μείγμα) που περιέχει 2 φακελάκια με την ανάλογη ποσότητα γάλακτος που χρειάζεται για την mousse βανίλιας ( το γράφει εξωτερικά στην συσκευασία )
1 Φιλαδέλφεια τυρί 300 γρμ
1 λίτρο φυτική σαντιγύ KRE TORRE ( δεν θα την την χρειαστείτε όλη γύρω στα 600 με 700 γρμ. )
150 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα φράουλας
150 γρμ σταγόνες μαύρης σοκολάτας και 150 γρμ γάλα για να την κάνετε ganache (300 γρμ)
50 ml περίπου rosso antico ή ρούμι (το ρίχνω με το μάτι)
100 γρμ ζάχαρη άχνη προορατικά.( εδώ την προσθέτετε όταν κάνετε την κρέμα και αν δείτε ότι δεν σας ικανοποιεί η περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Δοκιμάστε πρώτα μπορεί και να μην την χρειαστείτε καθόλου)
ΣΙΡΟΠΙ
150 γρμ ζάχαρη και 150 ml νερό για ένα ελαφρύ σιρόπιασμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την mousse βανίλιας Γιώτης σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες στην συσκευασία , έπειτα προσθέτουμε το τυρί Φιλαδέλφεια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε λειωμένη την κουβερτούρα φράουλας και το ανακατεύουμε. Στο σημείο αυτό η κρέμα θα είναι σφιχτή. Εδώ θα αρχίσετε να ρίχνετε λίγο λίγο την φυτική κρέμα έως ότου να γίνει μια βελούδινη κρέμα ( δεν έχω να σας δώσω συγκεκριμένη ποσότητα .Το κάνω πάντα με το μάτι).
Την παγώνουμε στο ψυγείο για 2 -3 ώρες.
Ετοιμάζουμε την ganache
Ζεσταίνουμε το γάλα καλά και έπειτα ρίχνουμε τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας αποσύρουμε από την φωτιά το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λειώσει η κουβερτούρα. Την αφήνουμε να φθάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μπορέσουμε να την χρησιμοποιήσουμε.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Παίρνουμε ένα τσέρκι και απλώνουμε εσωτερικά μεμβράνη, Στρώνουμε το παντεσπάνι ,σιροπιάζουμε ελαφρά , το ραντίζουμε με ποτό απλώνουμε το 1/3 της ganache και βάζουμε και ένα στρώμα κρέμας. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και για τα άλλα δυο φύλλα παντεσπανιού . Παγώνουμε καλά το περιεχόμενο της τούρτας. ( εγώ την αφήνω και στην κατάψυξη για να με βολεύει να την χειριστώ στο τελείωμά της.) Από εδώ και μετά ο στολισμός είναι κατά βούληση. Ξέρετε εσείς!!!!Εγώ την στόλισα με τρία παστέλ χρώματα από την φυτική κρέμα που πήρα. Εάν επιλέξετε να βάλετε ζαχαρόπαστα σας αρκεί ½ λίτρο φυτική κρέμα και όχι ένα λίτρο που έγραψα στην αρχή.
Τη συνταγή μας την εστειλε η Euridiki Kanatseli !