Header Ads

Header ADS

Breaking News

Συνταγή για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα με μπύρα

 Συνταγή για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα με μπύρα

Υλικά:
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
1 κουταλάκι σόδα
4 κουτάλι της σούπας κονιάκ
4 κουτάλι της σούπας χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουτάλι της σούπας κανέλα και γαρίφαλο τριμμένα
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι (μπορεί και λιγότερο)
180 γραμμάρια ελαιόλαδο
κανέλα
γαρίφαλα ολόκληρα
τριμμένα καρύδια
Σιρόπι:
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
Εκτέλεση:
Φτιάξτε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα τρία υλικά και βράστε το για 10 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει
Χτυπήστε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά περίπου.
Ρίξτε τη σόδα στο πορτοκάλι και προσθέστε στο μπολ του μίξερ όλα τα υγρά υλικά και μετά τα στερεά, αφού ανακατέψετε το μπέικιν με το αλεύρι.
Αφού η ζύμη σας είναι έτοιμη πλάστε τα μελομακάρονα και ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όπως είναι ζεστά ρίξτε μέσα στο ταψί το σιρόπι και σιροπιάστε τα και από τη μία πλευρά και από την άλλη.
Πασπαλίστε με τριμμένα καρύδια ή απλά καρφώστε ένα γαρίφαλο στο κέντρο.
Τη  συνταγή μας την εστειλε η Aimilia Letta