Header Ads

Header ADS

Breaking News

Ψαρονέφρι φρικασέ με σταμναγκάθι

Τέλειο φαγητό! Ψαρονέφρι φρικασέ με σταμναγκάθι με μπόλικο ζουμάκι για το ψωμάκι μας! Νόστιμο φαγάκι που ξυπνάει μνήμες των παιδικών μας χρόνων! Η κλασσική συντ...αγή του φρικασέ θέλει αρνάκι ή κατσικάκι! Όμως, και με το ψαρονέφρι έγινε πεντανόστιμο!!! Με αρκετό ζουμάκι ζητάει ένα ωραίο ζυμωτό ψωμί!
Ψαρονέφρι φρικασέ με σταμναγκάθι
Υλικά
2-3 ψαρονέφρια
Ελαιόλαδο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κιλό σταμναγκάθι
Αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε λίγο. Ρίχνουμε έπειτα μισή κούπα νερό, Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε να μαλακώσει λίγο το κρέας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σταμναγκάθι και αφήνουμε να βράσει για λίγο χωρίς να λιώσει. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον άνηθο και χυμό λεμονιού. Αν θέλουμε, στο τέλος μπορούμε να αυγοκόψουμε το φαγητό. Το σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τη συνταγή μας την εστειλε η   Tonia Vassilakou .