Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο λαζάνια
- 800γρ. σπανάκι
- 800γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 600-700γρ. διάφορα τριμμένα τυριά (φέτα, ανθότυρο)
- 200γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για το πασπάλισμα
- λίγο αλάτι (αν τα τυριά μας είναι αλμυρά δε χρησιμοποιούμε καθόλου)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και λίγο αλάτι. Δεν περιμένουμε να μαραθεί τελείως, το θέλουμε ελαφρώς ζωντανό. Ανακατεύουμε.
- Λίγο πριν το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο, ανακατεύουμε καλά να γίνει όλο ένα μίγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε κατσαρόλα, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι και περιμένουμε ίσα-ίσα να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σ'ένα ταψάκι, βάζουμε στον πάτο 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγη από τη σάλτσα μας για να υπάρχει υγρασία και να βράσουν τα λαζάνια μας.
- Απλώνουμε μία στρώση λαζάνια, μία στρώση σάλτσα ντομάτας, μία στρώση από τη γέμιση με το σπανάκι μας και μια στρώση από τα τυριά μας.
- Η διαδικασία αυτή θα γίνει 3 φορές, θα κάνουμε δηλαδή 3 γεμίσεις, επομένως χωρίζουμε νοητά τα υλικά μας σε τρία μέρη.
- Μόλις τελειώσουμε, απλώνουμε μία τελευταία στρώση λαζάνια και από πάνω προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και τέλος πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι ή την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στους 180-200oC μέχρι να ροδίσει.
- Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμα, βάζοντας ένα μαχαίρι. Αν αφαιρείται εύκολα, τα λαζάνια μας είναι έτοιμα. Σερβίρουμε.
Τη συνταγή μας την εστειλε η
Rena Mokoy.