Header Ads

Header ADS

Breaking News

Riskcrem!!!!!! Ριζόκρεμα, παραδοσιακό Νορβηγικό χριστουγεννιάτικο γλυκό!!!!!!

Riskcrem!!!!!! Ριζόκρεμα, παραδοσιακό Νορβηγικό χριστουγεννιάτικο γλυκό!!!!!!
4 φλ. νερό
1 3/4 φλ. ρύζι
8 φλ. γάλα
1 κ.γλ. αλάτι
3 φλ. σαντυγί
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. βανίλια
μυγδαλο ψιλοκοπανισμένο
μαρμελαδα σμεουρο (rasberry)

Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε το ρύζι, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20' μεχρι να απορροφηθεί το νερό. Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε για μια ωρα περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο. Την άλλη μέρα χτυπάμε σαντυγί, ανακατεύουμε με το ρύζι, βάζουμε αμύγδαλα και γαρνίρουμε με την μαρμελάδα. Σερβίρουμε.!!!!!!!
(Εγώ εβαλα ζάχαρη μόνο στην σαντυγί, και οχι και στο ρύζι.) ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η  Eleftheria Triantafilopoulou .