Header Ads

Header ADS

Breaking News

Μους φράουλα με σαντιγί.


Φίλοι μου οι πρώτες φράουλες έχουν ήδη βγει και σας έχω,φανταστικό και δροσερό γλυκάκι...Μους φράουλα με σαντιγί...Κανείς δε θα μπορέσει να του αντισταθεί..
Είναι μια καταπληκτική συνταγή για κέρασμα σε παιδική γιορτουλα,γενέθλια ακόμα και σε βάφτιση...

Υλικά: 500 γρ φράουλες καθαρισμένες και μερικές ακόμα για το γαρνίρισμα.
100 γρ αχνη ζάχαρη,5 γρ ζελατίνα σε φύλλα,250 γρ κρέμα γαλακτος με 35% λιπαρά + 150 γρ επιπλέον σε σαντιγί για το στόλισμα.
Εκτέλεση: Μαλακωνουμε τις ζελατίνες βάζοντας της να μουλιασουν σε λίγο κρύο νερό για λίγα λεπτά.Πολτοποιουμε στο μπλέντερ πολύ καλά τις φράουλες μαζί με την αχνη.
Ζεσταίνουμε το 1/3 του πολτού της φράουλας,βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες,αφού τις στραγγισουμε καλά.Ανακατευουμε να λιώσουν.
Αδειάζουμε τον πολτό με τις ζελατίνες στον υπόλοιπο πολτό και ανακατεύουμε.Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος,αφού την έχουμε χτυπήσει πρώτα στο μίξερ να γίνει παχύρρευστη ( σαν γιαούρτι).
Γεμίζουμε μικρά μπολ 'η ποτηράκια και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες να κρυώσει η μους.Στολιζουμε με μια Ροζέτα σαντιγί και μια φραουλα.
Καλή επιτυχία.
Υ.Γ: Αν θέλετε περισσότερη ποσότητα θα διπλασιαστεί η θα τριπλασιαστεί τα υλικά σας. Εγώ αυτά τα έφτιαξα κέρασμα για τη γιορτή της κόρης μου στο σχολείο...

ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η  Mary Toumazou