Header Ads

Header ADS

Breaking News

Κεφαλονιτικη κρεατοπιτα

Κεφαλονιτικη κρεατοπιτα λοιπον για σημερα!!!παραγγελια της αδελφουλας μου...παντα με σπιτικο φυλλο...μιαμ μιαμ!!!
Κανονικα η παραδοσιακη κρεατοπιτα γινεται με τραγιο αλλα εμεις δεν το τρωμε οποτε βαζω 3/4 μοσχάρι και 3/4 χοιρινό σε κομματάκια, 1 ποτήρι κρασιού κρασί (ρετσίνα ή αρετσίνωτο), 1 μοσχοκάρυδο άκοπο, 1 κανέλα ξύλο, 2 μέτρια κρεμμύδια, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλάκι πελτέ, αλάτι – πιπέρι, λάδι, 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι για σούπες Agrino, 1/2 κιλό και λίγο παραπάνω αλεύρι, φέτα.
Την προηγούμενη μέρα κόβω σε μικρά κομμάτια το κρέας, βγάζω τα λίπη και τα ξίγκια και τα βάζω στο σουρωτό. Από πάνω βάζω μια σακούλα τροφίμων και το βάζω στην συντήρηση. Την επομένη πλένω και βάζω το κρέας στην κατσαρόλα και τ' αφήνω να βράσει με μισάνοιχτο καπάκι. Ανακατεύω που και που και όταν βγάζει υγρά το ξαφρίζω. Στο mulinex ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και το σκόρδο μαζί. Όταν το κρέας πιει το ζουμί του, μείνει με λίγο, τραβάω την κατσαρόλα, δεν κλείνω το μάτι, βάζω αλάτι, τα κρεμμύδια με το σκόρδο, το κρασί, ανακατεύω κι το αφήνω με μισάνοιχτο καπάκι για 5 λεπτά περίπου και χαμηλώνω και ανακατεύω. Μετά από 5 λεπτά βάζω πελτέ (1 κουταλάκι και λίγο στην μύτη του κουταλιού) σ΄ ένα ποτήρι του νερού νερό, τον διαλύω, το ανακατεύω και το ρίχνω στο κρέας. Βάζω πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και αλάτι και ανακατεύω και τ' αφήνω με μισάνοιχτο καπάκι για κανένα μισάωρο περίπου και ανακατεύω που και που. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην παραβράσει γιατί θα ψηθεί κιόλας. Μετά ανοίγω το φύλλο. Μετά βγάζω την κανέλα και το μοσχοκάρυδο από το κρέας και ρίχνω το ρύζι και την φέτα. Αλείφω το ταψί με λάδι και ρίχνω και λίγο αλεύρι στο ταψί. Ανακατεύω τα υλικά στην κατσαρόλα και ανάβω τον φούρνο στους 250 C . Ανοίγω το φύλλο το βάζω στο ταψί, βάζω την γέμιση, ξεπλένω την κατσαρόλα με λίγο νερό και το βάζω στο ταψί. Βάζω και το άλλο φύλλο από πάνω και ρίχνω και λίγο λάδι από πάνω και το σπρώχνω να πάει παντού. Με ένα πιρούνι τρυπάω την πίτα σε πολλά μέρη και με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας βγάζω το πολύ λάδι και το βάζω στο φούρνο. Όταν ροδίσει είναι έτοιμο...
Τη συνταγή μας την εστειλε η Αγγελική Βαλλιάνου!!