Header Ads

Header ADS

Breaking News

Τούρτα με σχέδιο της ΑΕΚ ! Γεύση σοκολάτα- μπανάνα!




ΥΛΙΚΆ:ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ:250 γρ φαριναπ, 190 γρ ζάχαρη, 8 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια τα οποία τα χτυπάμε στο μίξερ να γίνουν μαρέγκα, 100 γρ βιταμ λιωμένο, 2 βανίλιες, 2 κ.σ κακάο, 1 1/2 κ.γ baking powder. ΣΙΡΌΠΙ:280 γρ νερό, 200 γρ ζάχαρη, 1 κ.γ χυμός λεμονιού, 1 κ.σ ρόφημα σοκολάτας ή κακάο,3 κ.σ κονιάκ. ΚΡΈΜΑ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ: 270 γρ κουβερτούρα, 270 γρ κρέμα γάλακτος, 160 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ. ΚΡΈΜΑ ΜΠΑΝΆΝΑ: 150 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ, 170 γρ κουβερτούρα λευκή, 1 μπανάνα λιωμένη στο μπλέντερ, 50 γρ κρέμα γάλακτος, 30 γρ άχνη, 1 βανίλια, 1 φύλλο ζελατίνας των 10 γρ. ΕΚΤΈΛΕΣΗ:ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ:Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαρέγκα. Προσθέτουμε το μείγμα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά να μην ξεφουσκωσει το μείγμα, ώσπου να ομογενοποιηθουν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει χωρίζουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους. Σιροπιαζουμε (βράζουμε τα υλικά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι).ΚΡΈΜΑ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ: Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε λίγο να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου). Μετά ενσωματωνουμε στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στο ψυγείο για να σταθεί. ΚΡΈΜΑ ΜΠΑΝΆΝΑ: Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τη ζελατίνα για να μαλακώσει. Λιώνουμε σε μπεν μαρι την λευκη κουβερτούρα με τα 50 γρ κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε στο μίξερ τα 150 γρ κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια ώσπου να σφίξει. Λιώνουμε τη μπανάνα στο μπλέντερ. Στραγγίζουμε καλά ζελατίνα με το χέρι μας και την προσθέτουμε στο μείγμα της λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου και την ενσωματωνουμε στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη μπανάνα. Αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεί. Όταν οι κρέμες έχουν σφίξει τις μοιράζουμε στα παντεσπάνια και στολίζουμε την τούρτα μας όπως θέλουμε! Καλή επιτυχία!
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η   Dimitra Argeiti