Header Ads

Header ADS

Breaking News

Ψωμάκι με προζύμι!!!


😍
Θα χρειαστούμε 2 κιλά αλεύρι.( μισο σκληρό - μαλακό)
1κ.σ.αλάτι
1κ.σ.ζάχαρη
Προζύμι όπωσδήποτε....
Το προζύμι μπορουμε να το πάρουμε απ το φούρνο και να το διατηρούμε στο ψυγείο..
Απ το βράδυ ριχνουμε σε μια λεκανη το προζυμάκι(ένα κομάτι σαν ένα μήλο) το διαλύουμε σε χλιαρό νεράκι και ρίχνουμε 1 ποτήρι αλεύρι...
Το πρωί βάζουμε σε μια μεγαλη λεκανη το υπολοιπο αλεύρι ...το αλάτι και το προζύμι...ζυμώνουμε με χλιαρο νερακι μια μαλακή ζύμη και αφήνουμε μισή ώρα.
Λαδώνουμε μια επιφάνεια...ξαναζυμώνουμε και βαζουμε στα ταψακια...
Όταν το ψήνουμε έχουμε πάντα στον πάτο του φούρνου ένα μπωλάκι πυρίμαχο με νεράκι..
Τη συνταγή μας την εστειλε η  Ρουλα Λυρου