Header Ads

Header ADS

Breaking News

Τούρτα τιραμισού




Παντεσπάνι
150 γρ φαρίνα
150 γρ ζάχαρη
6 αβγά
2 κ.σ. κακάο
1 μ.π.
2 βανιλιες
Χτυπάμε κρόκους με ζάχαρη μετά μ.π. βανιλιες κακάο και τέλος το αλεύρι με τα ασπράδια μαρέγκα.
Σε ταψί 30ο ψήνουμε 10'
Αφού κρυώσει κόβουμε σε τρία κομμάτια το παντεσπάνι.
Κρέμα
2 Φιλαδέλφεια με μισή κούπα άχνη χτυπάμε
2 ερμόλ με 1 κούπα άχνη χτυπάμε
Τα ενωνουμε
Σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 κ.σ νές καφέ ή 1 εσπρέσο
Λίγο κονιάκ
Βαζουμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι για βάση, σιροπιάζουμε και βάζουμε το ένα τρίτο της κρέμας το δεύτερο κομμάτι σιρόπι και κρέμα το τρίτο σιρόπι και τέλος κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
Τη συνταγή  μας την εστειλε η    Eleftheria Triantafilopoulou