Header Ads

Header ADS

Breaking News

Lamingots ή Αυστραλέζικο κέικ !!!

Lamingots ή Αυστραλέζικο κέικ !!!




Μια λιχουδιά που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Ένα γλυκό που είναι πολύ διαδεδομένο στη μακρινή Αυστραλία !!!


Υλικά ...

για το κέικ:
4 μεγάλα αυγά
2 φλ.τσ. γάλα
2 φλ.τσ.ζάχαρη
2 φλ.τσ. σπορέλαιο
4 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν
2 βανίλιες
1/8 κ.γλ. αλάτι

για το σιρόπι:
2 φλ.τσ. ζάχαρη
2 φλ.τσ. γάλα ή νερό
2 κ.σ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα
3 κ.σ. κακάο

για την επικάλυψη:
4 φακ. ινδοκάρυδο 



Εκτέλεση ...

1.Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη,το λάδι,τις βανίλιες,το μπέικιν και τέλος εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι.
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το βαθύ ταψί του φούρνου 30χ40 εκ. ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε να πάει παντού.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30'λεπτά.
4. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και το κόβουμε σε κύβους 5χ5 εκ. περίπου ή όσο θέλουμε.
5. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να λιώσουν όλα και να ενωθούν. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
6. Βουτάμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ,ένα ένα τα κομμάτια από το κέικ στο σιρόπι,τα στραγγίζουμε και τα περνάμε με ινδοκάρυδο.
7. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα προσφέρουμε.
8.Βγαίνουν περίπου 48 κομμάτια .Αν θέλουμε τα κόβουμε μικρότερα ή μεγαλύτερα.

Καλή απόλαυση !!!

Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε στη μέση και να τα γεμίσουμε με μαρμελάδα πριν τα σιροπιάσουμε!!
Τη συνταγή μας την εστειλε   
Ο χρήστης Tasa's Cooking