Header Ads

Header ADS

Breaking News

ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ..


ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ........
Με την πρώτη μπουκιά η κρεμώδης, ζουμερή καρδιά τους λιώνει και χύνεται, ενώ η τραγανή, χρυσαφένια τους κρούστα είναι σκέτη απόλαυση!!!!........
.Αγαπημένο ορεκτικό που βρίσκουμε σε όλες τις ταβέρνες όλες τις εποχές του χρόνου για να συνοδεύουμε την κρύα μπύρα μας ή το δροσερό κρασί μας…… Πρωτοδοκίμασα να κάνω τηγανητές τυροκροκέτες πριν αρκετά χρόνια και ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα……. Διαλέγω πάντα ανάμεικτα μαλακά τυριά…… .ένα συνδυασμό τυριών όπως είναι το ρεγγάτο, μια γλυκιά γραβιέρα, κασέρι, γκούντα ή ένταμ, τσένταρ και πάντα μια μικρή ποσότητα καπνιστό τυρί για τέλειο αποτέλεσμα…… Μπορούμε βέβαια να κάνουμε υπέροχες τυροκροκέτες και με μια φέτα ή με ανάμειξη αγελαδινού και κατσικίσιου τυριού… Τα μπαχαρικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το μοσχοκάρυδο αλλά και ο μαραθόσπορος……. Στις τυροκροκέτες που θα σας δώσω σήμερα έχω προσθέσει 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα και λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά…………
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ………
600 γραμμάρια τριμμένα. ανάμεικτα κίτρινα τυριά……( ρεγγάτο, γλυκιά γραβιέρα, κασέρι, γκούντα, ένταμ, τσένταρ και μετσοβόνε), 1 κρόκος και 2 ασπράδια, 2-3 κ. σ κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο, ¼ κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη………………
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ………..
αλεύρι, 2 αυγά, τριμμένη φρυγανιά, λίγο αλάτι……………
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ…………..
Τρίβουμε όλα τα τυριά στη χονδρή πλευρά του τρίφτη και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ…… Προσθέτουμε τον κρόκο και τα ασπράδια, ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και την πιπεριά………. Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ, αλάτι εάν χρειάζεται, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο……… Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη τροφίμων………….…. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει…………….
Πλάθουμε τις κροκέτες……………..
Χτυπάμε τα 2 αβγά με 2 κουταλιές νερό και λίγο αλάτι……………..
Περνάμε τις κροκέτες από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αβγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά……..
Τηγανίζουμε τις κροκέτες, τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφηθεί το πολύ λάδι και σερβίρουμε…….
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ……
Τη συνταγή μας την εστειλε η    Marianna Karas