Header Ads

Header ADS

Breaking News

Πίτσα με λουκάνικα


Βάση πίτσας

450 γραμμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
6 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
1½ κουτ.γλυκ. αλάτι
1 κουτ.γλυκ. Ρίγανη

Βάζω όλα τα στέρεα υλικά σ ένα μπολ και κάνω μια τρύπα στη μέση.
Προσθέτω το χλιαρό νερό (προσοχή όχι να καίει) και το λάδι. Ανακατεύουμε και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη, απαλή, ελαστική και εύπλαστη, να μην κολλάει στα χέρια.
Λαδώνω με πολύ λίγο λάδι, ένα βαθύ μπολ και βάζω μέσα τη ζύμη. Σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος.
Αφού ανέβει η ζύμη, κάνω μια μπάλα με το ζυμάρι και λαδώνω ένα μεγάλο ταψί 40 άρι . Λαδώνω τα χέρια μου (ελαφρά) και ανοίγω τη ζύμη με τις άκρες των δαχτύλων μου , από το κέντρο προς τα έξω.
Μέχρι την άκρη του ταψιού όπου και κάνω ένα κόθρο.

Γέμιση 

1 κρεμμύδι
1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα φέτες
1/2 ποτηράκι κρασιού, κρασί κόκκινο
2 ντομάτες, κομμένες καρέ
Αλάτι - πιπέρι
1/2 κουτ. Γλυκ. Θυμάρι
1/4 μπέικον
1/2 κιλό Γκούντα
1/4 Λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 ντομάτα σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά

Σε κατσαρολάκι βάζω λάδι, τσιγαρίζω, ένα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, προσθέτω τα μανιτάρια και σε 5΄λεπτά σβήνω με λίγο κόκκινο κρασί.
Ρίχνω την ντομάτα, πιπέρι, αλάτι και το θυμάρι. Αφήνω για 10΄λεπτά μέχρι να πιεί η ντομάτα τα υγρά της και κατεβάζω από την φωτιά. Αφήνω λίγο να κρυώσει η σάλτσα μου.
Στρώνω πάνω στο ζυμάρι την σάλτσα, βάζω μπέικον, μπόλικο τυρί Γκούντα , κόβω τα λουκάνικα σε ροδέλες, ντομάτα σε φέτες και πιπερίτσα πράσινη .
Ψήνω στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30΄λεπτά.
Καλή επιτυχία !!!!!!!!
Πολλές φορές θέλουμε να κάνουμε πιο μικρή ποσότητα πίτσας . Χωρίζω το ζυμάρι και το βάζω κατάψυξη. Το ζυμάρι διατηρείται στο ψυγείο για τρεις μέρες καλυμμένο με μεμβράνη και δύο μήνες στην κατάψυξη. Όταν το βγάζω από κατάψυξη ….είναι σαν να πλάστηκε, εκείνη την ώρα.

Την συνταγή μας την έστειλε η Καίτη Νίνου‎  Ευχαριστούμε!