Το Ραβανί της Καίτης
Ένα ραβανί χωρίς αβγά !!
Το οποίο είναι πολύ ωραίο και γευστικότατο, αντάξιο με άλλα γλυκά και ας του λείπει το βασικότερο υλικό !!!
Υλικά:
2 κουτιά γιαούρτι1/2 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
250 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. ζάχαρη
10 γραμ. σόδα
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Σιρόπι
700 γραμ. ζάχαρη
700 γραμ. Νερό
Φλούδα από λεμόνι
1 ξύλο κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη, να λιώσει και να αφρατέψει .Προσθέτω τα γιαούρτια, το ξύσμα και σιγά σιγά το σιμιγδάλι .
Λιώνω την σόδα μέσα στο χυμό λεμονιού, ( προσοχή γιατί η σόδα φουσκώνει απότομα).
Βουτυρώνω ένα ταψί 25 εκ. και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς για 55-60΄
Όταν ψηθεί το βγάζω από το φούρνο, το κόβω μες στο ταψί και το αφήνω να κρυώσει.
Σε κατσαρολάκι βάζω το νερό με την ζάχαρη , την κανέλα και την φλούδα λεμονιού να πάρει μια βράση. Ανακατεύω για λίγο και μόλις λιώσει η ζάχαρη κατεβάζω από την φωτιά .
Ρίχνω σιγά σιγά ( για να το απορροφήσει), το σιρόπι στο γλυκό . Αφήνω για 1 ώρα τουλάχιστον για να απορροφηθεί καλά το σιρόπι και το σερβίρω με διακόσμηση από σαντιγί και τελευταία πινελιά το ξύσμα λεμονιού !!!
Καλή επιτυχία !!!
Την συνταγή μας την έστειλε η Καίτη Νίνου. Την ευχαριστούμε.