Header Ads

Header ADS

Breaking News

Το Ραβανί της Καίτης


Ένα ραβανί χωρίς αβγά !!
Το οποίο είναι πολύ ωραίο και γευστικότατο, αντάξιο με άλλα γλυκά και ας του λείπει το βασικότερο υλικό !!!

Υλικά:

2 κουτιά γιαούρτι
1/2 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
250 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. ζάχαρη
10 γραμ. σόδα
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Σιρόπι
700 γραμ. ζάχαρη
700 γραμ. Νερό
Φλούδα από λεμόνι
1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη, να λιώσει και να αφρατέψει .
Προσθέτω τα γιαούρτια, το ξύσμα και σιγά σιγά το σιμιγδάλι .
Λιώνω την σόδα μέσα στο χυμό λεμονιού, ( προσοχή γιατί η σόδα φουσκώνει απότομα).
Βουτυρώνω ένα ταψί 25 εκ. και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς για 55-60΄
Όταν ψηθεί το βγάζω από το φούρνο, το κόβω μες στο ταψί και το αφήνω να κρυώσει.
Σε κατσαρολάκι βάζω το νερό με την ζάχαρη , την κανέλα και την φλούδα λεμονιού να πάρει μια βράση. Ανακατεύω για λίγο και μόλις λιώσει η ζάχαρη κατεβάζω από την φωτιά .
Ρίχνω σιγά σιγά ( για να το απορροφήσει), το σιρόπι στο γλυκό . Αφήνω για 1 ώρα τουλάχιστον για να απορροφηθεί καλά το σιρόπι και το σερβίρω με διακόσμηση από σαντιγί και τελευταία πινελιά το ξύσμα λεμονιού !!!
Καλή επιτυχία !!!

Την συνταγή μας την έστειλε η Καίτη Νίνου. Την ευχαριστούμε.