Header Ads

Header ADS

Breaking News

Λικέρ αρμπαρόριζα !


Έτοιμο και το λικεράκι μας! Υπέροχο στη γεύση και εξαιρετικά αρωματικό! Από τα ωραιότερα λικέρ!
ΥΛΙΚΑ .
1 μπουκάλι (750ml) κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 κιλό ζάχαρη...
1/2 φλυτζ. τσαγιού φύλλα αρμπαρόριζας
1 ξυλάκι κανέλλα
1 αστεροειδής γλυκάνισος
4-5 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το κρασί με την ζάχαρη ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη. Δεν θέλω να βράσει το κρασί. Απομακρύνω από την εστία και προσθέτω τα φύλλα αρμπαρόριζας, την κανέλλα, τον γλυκάνισο και τα γαρύφαλλα.
Μόλις κρυώσει, αδειάζω το περιεχόμενο σε γυάλινο δοχείο και το κλείνω καλά. Το αφήνω σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 15 μέρες ανακατεύοντας συχνά! Το σουρώνω και το φυλάω σε γυάλινο μπουκάλι!

Τη συνταγή μας την εστειλε η Tonia Vassilakou.