Header Ads

Header ADS

Breaking News

Πολύ εύκολη και νόστιμη κιμαδόπιτα!


Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
500γρ μοσχαρίσιο κιμάς
Κόκκινο κρασί
300γρ φέτα τριμμένη
4 αυγά
Άνηθος
Μαϊντανός
1 μικρό κουτάκι αδιάλυτο εβαπορέ γάλα
200γρ σόδα (ανθρακούχο νερό)
1κγ κύμινο
1κγ γλυκειά πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ζεστό ελαιόλαδο σωτάρω το κρεμμύδι και τον κιμά. Προσέχω να μην μείνουν σβώλοι. Σβήνω με το κρασί και περιμένω να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, κύμινο, πάπρικα. Μαγειρεύω μέχρι να φύγουν τα υγρά. Αφήνω να κρυώσει λίγο και προσθέτω 2 χτυπημένα αυγά, τη φέτα, λίγο άνηθο και μαϊντανό. Ανακατεύω καλά.
Λαδώνω ένα ταψί, λαδώνω ένα-ένα τα μισά φύλλα, βάζω μέσα τη γέμιση και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα. Χαράζω σε κομμάτια.
Σε ένα μπωλ χτυπάω καλά τα 2 αυγά με το εβαπορέ και στη συνέχεια προσθέτω σιγά-σιγά τη σόδα. Περιχύνω την πίτα με το μείγμα. Περιμένω να απορροφηθεί το υγρό. Ψήνω στους 200 βαθμούς περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Τη συνταγη μας την εστειλε η    Tonia Vassilakou!!