Header Ads

Header ADS

Breaking News

Τάρτα διχως βουτυρο και αυγά



συνταγή

1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι...
3 κουταλιές κονιάκ
1/3 κούπας ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
3 1/2 κούπες αλεύρι φαρινάπ
1/2 κιλό μαρμελάδα φράουλα ή ροδάκινο
Οδηγίες

Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το κτύπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 30 εκ.
Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι απο πάνω το στολίζουμε με λωρίδες που κόψαμε απο την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτο φύλλο.
Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου  
Τη συνταγή μας την εστειλε η  Savvopoulou Peggi !